close

Utilizare & Copyright

Modul de utilizare a acestui site este guvernat de legi, reguli si conditii asa cum se stipuleaza mai jos. Prin emiterea de comenzi, cumpararea sau utilizarea de imagini de pe acest site se presupune ca acceptati termenii de utilizare.

SC CAMERA mm SRL isi asuma angajamentul fata de utilizatori ca informatiile obtinute prin exploatarea acestui site nu vor fi facute publice si nu vor face obiectul niciunei tranzactii de date cu terti.

Modul de utilizare a imaginilor de stock de catre utilizator se va face cu respectarea Legii nr.8/1996 privind drepturile de autor, sau a legilor similare din tarile de origine ale cumparatorilor.

Agentiile de publicitate, editurile, editorii si designerii individuali pot folosi fotografiile din sectiunea stoc a sitului pentru crearea de grafica sau layouturi destinate unor terti numai folosind imagini insemnate cu watermark. Acestea nu sunt purtatoare de onorariu atat timp cat sunt folosite ca suport de oferta pentru acestia.

Folosirea imaginilor fotografice din sectiunea stock se face numai pe baza unui contract de cesiune a drepturilor de utilizare semnat intre SC CAMERA mm SRL si beneficiar pe baza ofertei generale de pret si a modului de utilizare a fotografiilor.

Nici o imagine, nici o parte a sitului, sau garfica ce apartine sitului nu poate fi copiata, modificata, republicata sau utilizata in orice alt mod decat cu acordul expres al proprietarului.

Toate imaginile, fotografii sau grafica, cat si conceptul acestui site sunt proprietatea SC CAMERA mm SRL.
Copyright
 
 
Mihai Moiceanu - photography
 
 

Home Facebook Workshop-uri si Phototour-uri Mass-media Contact Link-uri     


Colectii

Expozitii

Vernisaje

Editorial

Biografie

Romania

Germania

Muntii Alpi

Patagonia

Himalaya

Europa

Cuvinte cheie

FAQ

Comanda ta

Produse

Wallpaper

Conditii de livrare

Cos de cumparaturi

Foto comerciala

Calendare

Tipar

Coperti CD/DVD

Web design

      Membru:

ECO Romania


        Vizualizati pagina     din 5   »
Calatorul fotograf
publicat: Iunie 2009 in CHIP Foto&Video

Un vechi proverb spune: "cate limbi sti a vorbi atatea vieti vei trai". Extrapoland as putea spune: "cate calatorii faci atatea vieti vei trai".

Recunosc ca sunt un calator pasionat, iar fotografia este cel mai grozav mijloc de a cunoaste in profunzime locurile pe care le strabat.
Organizarea unei calatorii fotografice nu se face in pripa pe ultima suta de metri. De multe ori pornim catre destinatii deosebite si e pacat sa nu ne documentam in prealabil despre ceea ce avem de vizitat.
« citeste mai mult »
De la clar la estompat
publicat: Mai 2009 in CHIP Foto&Video

E inca noapte dar suntem deja in barca pe canalul Garla de mijloc. Ne indreptam,la lumina stelelor, catre laguna situata intre insula Sacalinul mic si grindul Mocirla. Vrem sa prindem lumina de dimineata, in laguna, pentru a avea soarele razant si lumina buna pentru fotografiatul pasarilor. Lumina de dimineata sau seara este remarcabila pentru fotografia animaliera, insa mai ales pentru pasari. Aripile sunt luminate straniu de dedesubt, blick-ul de lumina se vede bine in ochiul pasarii, lumina nu are contrast si deseneaza bland detaliile penajului. Daca ai noroc si nu sunt nori la rasarit lumina de dimineata la gurile Deltei este magnifica.
Am ajuns la apa mica, in apropierea unui card de pelicani. Motorul barcii e oprit de mult. Inaintam foarte incet, prin apa putin adanca, impingand cu o vasla in nisipul de pe fund. Pelicanii nici nu ne baga in seama. Sunt preocupati de aranjarea penajului, filfaitul aripilor, mici certuri in grup.
« citeste mai mult »
Padurea dintre copaci
publicat: Aprilie 2009 in CHIP Foto&Video

In fiecare primavara am avut sentimentul ca timpul este prea scurt. Cu atat de multe subiecte de fotografiat in natura toate petrecandu-se simultan. Sus pe munte incepe topirea zapezilor. Schiul se muta de pe partii pe vaile alpine pentru a profita de ultima zapada a sezonului. Jos in poienile unde se termina zapada apar primele petice de iarba uscata impestritate de ghiocei si branduse. Imi dau schiurile jos si cu claparii inca in picioare caut cadrele cele mai potrivite. In acelasi timp, jos in lunca Oltului, la Podul Olt, laleaua pestrita (fritillaria meleagris) este in floare iar ceva mai incolo ruscuta (adonis vernalis) ingalbeneste versantii dealului Lempet. Bine ca macar primavara, aceasta dulce copilarie si adolescenta a naturii, se repeta anual si ma pot bucura cand de una cand de alta.
« citeste mai mult »
Zmei in Dolomiti
publicat: decembrie 2008 in CHIP Foto&Video

Viraj dupa viraj, masina urca pe soseaua alpina catre varful muntelui. La mijloc de martie, in vaile adanci ale Dolomitilor, zapada se ascunde pe la margini de padure sau pe versanti nordici nevazuti de soare. Pe creste insa, stratul de zapada se masoara cu metrul. Pe masura ce urcam, zapada de pe marginea drumului devine tot mai inalta pana cand soseaua este ca o transee, perfect curatata, cu margini de pana la 1,5 m. Din masina se mai vede doar o portiune ingusta de cer... si cate un schior sau boarder care zboara gratios peste masina... ca intr-o secventa filmata cu incetinitorul.
« citeste mai mult »
Anotimpul fotografiei
publicat: septembrie 2008 in CHIP Foto&Video

La sfarsit de august inscrierile la workshopurile de toamna sunt aproape incheiate. In primele zile din septembrie nu mai este nici un loc desi mai sunt inca aproape doua luni pana la debutul workshopurilor. Este dovada ca toamna este cel mai atragator anotimp pentru fotografi si nici nu e greu de inteles de ce.
Pentru majoritatea semenilor nostri toamna vine pe 1 septembrie. Astronomic vorbind toamna incepe odata cu echinoctiu, la 22 septembrie anul acesta, cand ziua este egala cu noaptea. Dupa echinoctiu ziua se micsoreaza, pana la solstitiu de iarna din decembrie. Practic in perioada de toamna intre echinoctiu si solstitiu de iarna lumina are aceeasi calitate ca in timpul iernii in perioada dintre solstitiu de iarna si echinoctiu de primavara. Intr-o zi de sfarsit de octombrie soarele se va ridica pe cer la fel de mult ca intr-o zi de sfarsit de februarie. Unghiul sub care cade lumina la o anumita ora din zi va fi acelasi. Pana la urma de ce este important sa stie acest lucru?
« citeste mai mult »
Monocrom
publicat: ianuarie 2008 in CHIP Foto&Video

Zilele acestea ascultam la radio un clip publicitar care facea reclama la o marca de masini. O voce de "copil" intreba:
- Si cum era pe vremea cand nu exista pilot automat?
"Mama" raspundea:
- Soferul trebuia sa se opreasca din cand in cand sa se odihneasca iar in loc de ABS se folosea comanda calc-o la podea...
- Ce bine ca nu m-am nascut atunci...
Cam asa ma gandeam si eu sa incep articolul: "pe vremea cand se lucra" numai pe film..." adica mai acum vreo 7-8 ani orice fotograf serios incepea prin a face fotografii alb-negru, apoi usor, usor trecea la color iar cand intelegea cu adevarat fotografia si reusea sa vada lumea cu ochi de fotograf se intorcea din nou la alb-negru.
« citeste mai mult »
"Wild life"
publicat: aprilie 2008 in CHIP Foto&Video

Barca aluneca incet, dusa de curent, de-a lungul canalului, printre salciile desfrunzite. Cormoranii, la inceput tematori, mai apoi doar curiosi de intrusii ce le tulbura linistea "vocifereaza" ca niste "gaite", se agita, ca apoi sa ne ignore. Ceea ce doream de altfel. Fara a face miscari bruste, aparatele tacane in nestire. Bebe care are doar un obiectiv de 135 mm este exasperat:
- Nu va ajung 4 giga de cormorani
Hai sa mergem odata. Eu cu 135-ul meu parca am superangular!
Fiind in salbaticie, fata in fata cu animalele, este greu sa rezisti ispitei de a "trage" cat mai multe cadre. Cu cat mai multe variante cu atat mai multe sanse de a avea un "trofeu" pe cinste.
« citeste mai mult »
E clar!?
publicat: noiembrie 2007 in CHIP Foto&Video

Zilele trecute, la Magura, iarna a venit intr-o noapte. Se pare ca doar in vizita. 20 de centimetri de zapada au fost surpriza unei dimineti. Cu o zi inainte colindasem prin sat pe o vreme cu cer acoperit si o spuza de zapada asternuta pe frunzele nu tocmai ingalbenite; frigul nu apucase sa muste prea tare din coroana copacilor. Un amestec pastelat de alb/negru si color domina peisajul care se preta la imagini idilice. Cate o pala de ceata trecea alene printre dealuri, inadins parca purtata de dorintele unui fotograf peisagist. Tura din Magura mi-a adus aminte de o toamna tarzie petrecuta acum cativa ani in Dolomiti cand, pe o vreme similara, am ales sa colind padurile de larice din jurul Cortinei d'Ampezzo.
« citeste mai mult »
        Vizualizati pagina     din 5   »
 
 
 
 Home Facebook Workshop-uri si Phototour-uri Mass-media Contact Link-uri
 Copyright @ 2009 CAMERAmm   Made by Sik